Како поставити видео са пријеводом на wordpress.com

Први сајт који сам нашао, да на њему можете можете поставити пријевод на видео са неког другог сајта, је http://www.universalsubtitles.org. Једини недостатак му је тај што не можете да видите пријевод када видео гледате на пуном екрану (можете и сами да се увјерите; вјерујем да ће тај недостатак у будућности да исправе). Погледајте видео о поменутом сајту са пријеводом на српски језик (потребно је да пријевод на жељеном језику сами укључите):

http://www.universalsubtitles.org/en/videos/NmkV5cbiCqUU/info/Learn%20about%20Universal%20Subtitles/.

Због наведеног недостатка (претпостављам да већина вас, који овај чланак читате, видео воли да гледа на пуном екрану), пронашао сам други сајт, http://www.overstream.net/. Видео можете да гледате и на пуном екрану. Погледајте како додати пријевод на неки видео:

http://www.overstream.net/tutorial/demo2.html.

Видјели сте да на оба сајта, можете додати готов пријевод на неки видео или да га на самоме сајту направите. Такође, на оба сајта, можете да добијете embed code који wordpress.com не подржава (http://en.support.wordpress.com/code/)Да би поставили видео на wordpress.com потребно је да се региструјете на http://vodpod.com/ (http://en.support.wordpress.com/videos/vodpod/) и прекопирате embed code у одговарајуће поље за унос (http://en.support.wordpress.com/widgets/vodpod-videos-widget/). Након тога имате могућност да видео уз жељени текст директно одатле објавите на wordpress.com или да добијете одговарајући код који ћете да прекопирате на мјесто у своме чланку гдје желите да га поставите. Једини недостатак је тај, што на wordpress.comvodpod видео не може да се гледа на пуном екрану. Надам се да ће тај недостатак у будућности да исправе.

Позивам све који знају неки од страних језика, да преводе видео садржаје за које сматрају да ће другима бити занимљиви или од користи (прије свега мислим на оне који се односе на математику и информатику). Можете да преводите туђе пријеводе са језика који знате или да их у потпуности сами направите.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s