Наши математичари освојили 1. и 3. мјесто

Наши средњошколци (са лијева на десно: Бранко, Зоран, Радојка, Андријана; С.Ш. „Никола Тесла“, Брод) су и ове године учествовали на Регионалном такмичењу из математике, само што овај пут резултати нису изостали. На такмичење их је водио проф. физике Миленко Поповић, који је и направио ове фотографије. За такмичење смо их припремали, проф. Анита Пајић (предаје математику Радојки и Бранку) и ја (предајем математику Андријани и Зорану).

Зоран Шукурма (2. разред гимназије) је освојио прво мјесто, уручена му је диплома. Прошле године је као и ове на Регионалном такмичењу из физике освојио прво мјесто, док је на републичком такмичењу освојио друго мјесто. Ове године се припрема за републичка такмичења из физике и математике. Такође ће и ове године да похађа семинар физике у Истраживачкој станици Петница (прошле године га је похађао два пута).

Бранко Јовичић (3. разред гимназије) је освојио треће мјесто, уручена му је диплома. Аутор је двије збирке пјесама „Како написати пјесму “ и „Пејзаж среће“.

Андријана Шукурма (2. разред гимназије) је освојила шесто мјесто, уручена јој похвала. Члан је КУД-а „Лијешће“.

Радојка Старчевић (4. разред гимназије) је освојила осмо мјесто. Матурант је и планира ове године да упише математику и информатику на ПМФ-у у Бањој Луци.

19. Регионално такмичење из математике ученика средњих школа Републике Српске је одржано 07.04.2012. у Дервенти. Школа домаћин на регији Добој је била Гимназија са техничким школама Дервента. Учествовало је укупно 50 такмичара (први разред, 13; други разред, 13; трећи разред, 13; четврти разред, 11) из 10 школа и 5 градова. Нико од свих такмичара није освојио више од 40 бодова (од 100 могућих). Овдје можете преузети задатке са рјешењима.

ЧЕСТИТКЕ СВИМ ТАКМИЧАРИМА!!!

Advertisements

10 thoughts on “Наши математичари освојили 1. и 3. мјесто

  1. Срдачне честитке наставницима и ученицима!
    Рекао бих, нашим младим витезовима,онако у епском стилу:
    „Јао мени до Бога милога гдје побиједих од себе бољега!“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s