Зоран Шукурма освојио 3. мјесто

Наш такмичар, Зоран Шукурма (2. разред гимназије; С. Ш. „Никола Тесла“, Брод), освојио је треће мјесто на Републичком такмичењу из математике (да вас подсјетим, након освојеног првог мјеста на Регионалном такмичењу из математике). Прво мјесто су дијелили Ивона Урошевић (Средњошколски центар Братунац) и Ања Шврака (Гимназија Бања Лука) са постигнутих 55 бодова. Друго мјесто је освојио Милош Томић (Гимназија Градишка) са постигнутих 40 бодова, а треће Зоран са освојених 35 бодова.

Ако упоредите незваничне и званичне резултате са горњих фотографија, примјетићете да је Зоран са другог пао на треће мјесто тј. једном од такмичара је након жалби признат читав један задатак (трећи задатак; укупан број бодова му је повећан са 15 на 40). Зоран није добио диплому за освојено треће мјесто јер су дипломе подијељене по систему прво, прво, треће мјесто (?); што је супротно Стручном упутству (видјети под 15). Добио је похвалу за учешће на 19. Републичком такмичењу.

19. Републичко такмичење из математике ученика средњих школа одржано је 28.04.2012. на Природно математичком факултету у Бањој Луци. Учествовало је укупно 31 такмичара (први разред, 9; други разред, 8; трећи разред, 9; четврти разред, 5). Испред организационог одбора присутнима су се обратили проф. др Владимир Јовановић (ПМФ Бања Лука) и господин Жељко Поткоњак (инспектор-просвјетни савјетник за математику).  Такође нам се обратио предсједник Такмичарске комисије проф. др Видан Говедарица (предсједник Друштва математичара Републике Српске). На такмичење нас је и овај пут возио професор физике Миленко Поповић. Овдје можете преузети задатке са рјешењима.

ЧЕСТИТКЕ СВИМ ТАКМИЧАРИМА!!!

Advertisements

9 thoughts on “Зоран Шукурма освојио 3. мјесто

 1. Честитка цијелом тиму, за Зорана нема препрека, он увијек нешто улови! Он је као онај романијски епски неустрашиви хајдук Старина Новак: „кадар стићи и утећи и на страшном мјесту постојати!“

 2. Стиже нам Зоранова диплома!!! Данас нам је стигао мејл из РПЗ-а:

  „Поштовани,
  жао ми је што је дошло до грешке у додјели диплома на такмичењу из математике и јављам да ће грешка бити исправљена тако што ће такмичар Зоран Шукурма добити заслужену диплому за освојено треће мјесто на такмичењу. Диплома ће бити достављена поштом на адресу школе данас.

  Хвала што сте помогли да ова грешка буде брзо исправљена, уз срдачан поздрав и поштовање,
  Мира

  Мира Грбић
  ВД ДИРЕКТОРА

  Републички педагошки завод
  Милоша Обилића 39
  78000 Бања Лука“

  ВЕЛИКО ХВАЛА!!!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s